sábado, 14 de mayo de 2011

Qüestionari sobre les TIC




Professor/a: Pilar Hostaled Pueyo   Orientació laboral (ESO i Cicles formatius)
Institució: Ajuntament de Sant Joan Despí

Utilitzes les TIC (noves tecnologies, internet, power point, etc.) en el procés d'ensenyament-aprenentatge?

Sí,  normalment utilitzo el power point, i moltes vegades internet.

Quins aventatges i desaventatges creus que té la utilització de les TIC, tant a l'hora d'ensenyar a l'aula com a l'hora d'aprendre dins i fora de l'aula?

A l’hora d’ensenyar tenen molts avantatges ja que és una eina molt útil per la seva versatilitat (text, imatges, accés a internet). Això ho considero un bon suport a l’hora d’il·lustrar una explicació o fer una recerca d’informació, com a complement a altres dinàmiques en el procés d’ensenyament.
Tanmateix crec que és un bon recurs a l’hora d’aprendre, tant a dins com a fora de l’aula, un ventall d’informació molt ampli, i a l’abast, gairebé, de la majoria del jovent. Per altre banda, s’ha de tenir en compte que potser no tothom té accés a les TIC (parlant  de col·lectius que s’anomenen amb risc d’exclusió social o persones adultes que no tenen coneixement d’aquestes tecnologies), aquest seria un possible desavantatge. Un altre desavantatge és que del volum d’informació que hi ha a la xarxa, molta no és verídica, no està contrastada, i no hi ha cap filtre, amb els riscos que això pot tenir. També cal dir que el mateix fet de ser unes tecnologies tan ràpides i eficaces penso que pot augmentar l’ús, fent d’aquestes una única manera d’aprendre i deixar de banda altres recursos existents i necessaris per aprendre i desenvolupar-se. Per aquest motiu, crec que és necessari educar i ensenyar a fer un bon ús de les TIC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario